Evenimentele noastre – Scoala Familiei
20 februarie 2017

Comunicarea in familie

De ce un atelier despre comunicare? Pentru că de aici, de la o comunicare deficitară apar neînţelegerile, conflictele, care de multe - de prea multe ori escaladează şi se ajunge la situaţii încordate ce ar fi putut fi evitate dacă s-ar fi cunoscut importanţa unei comunicări constructive.
27 decembrie 2016

Stilurile parentale

În ultimii ani se constată o creștere a numărului de părinți interesați de a afla metode potrivite de educație pentru copiii lor. Există și o ofertă bogată de cursuri despre cum să îți crești copiii însă deși sunt diverse, aceste cursuri au un element comun: promovează o educație permisivă în care părintele are doar un rol de îndrumător și de resursă, tratând celelalte tipuri de educație ca fiind nepotrivite.
26 decembrie 2016

Educația caracterului

Toți părinții doresc să ofere ceea ce este cel mai bun pentru copiii lor. Aceasta poate să însemne de exemplu copiii mai puternici, mai deștepți și de succes (personal și profesional). Educația pentru caracter presupune „efortul deliberat făcut pentru a-i ajuta pe oameni să înțeleagă, să le pese de și să acționeze conform unor valori etice esențiale”.
25 decembrie 2016

Caracteristici masculine și feminine

Toată lumea știe că bărbații și femeile sunt diferiți din punct de vedere anatomic, hormonal, psihologic și social. Iar aceste diferențe pot duce în viața de familie ori la serviciu la armonie și echilibru sau la nefericire. De ce? Pentru că ține de noi să înțelegem că bărbații și femeile au așteptări și comportamente diferite.
24 decembrie 2016

Formarea dependențelor la copii și adulți

Copiii de astăzi au mult mai multe cauze de a fi dependenți decât cei de acum 20 de ani. Societatea de consum le pune cu ușurință la dispoziție noi forme de adicții: de televizor, jocuri pe calculator, smartphone, filme xxx, Facebook, muzică, mâncare, shopping dar și forme mai subtile precum dependențele emoționale.
23 decembrie 2016

Efectele ecranelor electronice și detoxifierea digitală

Știți care este media de consum electronic în România al copiilor între 5-16 ani? Între 5 și 7 ore pe zi, și este în creștere de la an la an. Consumul crescut de medie electronică aduce pe lângă avantajele cunoscute (accesul rapid la informație, comunicare în timp real etc.) și o serie de dezavantaje.
22 decembrie 2016

Alimentația sănătoasă

Statisticile arată că România este pe primul loc în Europa la numărul copiilor aflați la vârsta pubertăţii diagnosticaţi cu cancer şi pe locul trei în ceea ce privește copii bolnavi de obezitate. Alimentaţia este principala cauză a acestei statistici îngrijorătoare iar mulţi români mănâncă într-o proporţie mult prea mare alimente care provoacă şi întreţin aceste boli.
20 decembrie 2016

Gestionarea conflictelor

Știați că următoarele cuvinte nu sunt sinonime: conflict, ceartă, scandal? O ceartă este un conflict, dar nu orice conflict presupune o ceartă. Vom discuta despre conflicte doar în acest context al familiei.
18 decembrie 2016

Adolescenţa cu problemele şi bucuriile ei

Părintele are nevoie să îşi asume responsabilitatea pentru drumul educaţional pe care l-a parcurs împreună cu copilul ajuns acum adolescent, să înţeleagă ce anume are el (părintele) de schimbat şi să-i acorde adolescentului încrederea în posibilitatea schimbării.