Toți părinții doresc să ofere ceea ce este cel mai bun pentru copiii lor. Aceasta poate să însemne de exemplu copii mai puternici, mai deștepți și de succes (personal și profesional). Educația pentru caracter presupune „efortul deliberat făcut pentru a-i ajuta pe oameni să înțeleagă, să le pese de și să acționeze conform unor valori etice esențiale”. Pentru că atunci când ne gândim ce fel de caracter dorim să aibă copiii noștri, este evident că ne dorim să fie capabili să judece ce este bine și ce este rău, să le pese de ceea ce este bine și să facă ceea ce ei cred că este bine, în ciuda presiunii din afară sau a tentației din interior. Este esențial să putem să ne educăm copiii astfel încât deciziile lor să fie aceleași și când suntem și când nu suntem cu ei. Pentru că tot ceea ce rămâne atunci când copiii sunt nesupravegheați este caracterul.
În directă legătură cu educația caracterului este stilul de raportare pe care îl practică părinții – stilul parental, influențat la rândul lui de genul de autoritate pe care aceștia îl exercită…
Prin acest modul părinții vor deveni mai informați cu privire la utilitatea educației pentru caracter. Prin aceasta, copiii dvs. pot în timp să beneficieze de următoarele:
# Dacă nu sunteți mulțumiți de atelierul la care ați participat, primiți banii înapoi!
Speranța Munteanu este formator, psiholog la Școala Gimnazială „Sfântul Antim Ivireanul” din Timișoara, absolventă a Facultății de Psihologie din cadrul Universității de Vest, specializare în consiliere familială și de cuplu, 10 ani de experiență în lucrul cu copiii și familiile acestora, psihoterapeut specialist în psihodramă clasică și psihopedagogie specială.