Timișoara: Cum să vorbim despre păsări și albine (atelier pentru părinți) – Scoala Familiei
Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Timișoara: Cum să vorbim despre păsări și albine (atelier pentru părinți)

9 decembrie 2019 @ 17:30 - 20:00

80 lei

Copiii sunt dornici să învețe, iar părinții fiecăruia dintre ei sunt prima și cea mai credibilă sursă de informații. De la primul cuvânt la avalanșa de „de ce?”-uri, de la prima îmbrățișare la… „de unde vin copiii?”, „ce înseamnă cuvântul ăsta?”, „de ce suntem diferiți?” sunt întrebări care au nevoie de răspunsuri potrivite, ca apoi să putem avea șansa de a răspunde întrebărilor ce se nasc la pubertate și adolescență despre iubire, relații, alegeri și consecințe. 

 

MODULUL 1: AtelieR pentru părinți
Cei mai mulți părinți nu știu ce înseamnă educația sexuală, o confundă adeseori cu educația pentru sex. De teamă să nu trezească prea devreme curiozități, părinții ezită uneori să ofere informații copiilor. Vei afla câteva trucuri de a comunica pe acest palier cu adolescentul tău.

MODULUL 2: AtelieR pentru adolescenți
Am constatat că adolescenții nu vin să întrebe despre tehnici și mai sofisticate pentru a-și desfășura viața sexuală, ci vin să întrebe despre emoții, despre tristețe, despre dezamăgire, despre teama de a nu fi părăsiți, despre cum își dau seama dacă sunt iubiți de cineva. La acest AtelieR vei primi răspunsuri și la alte întrebările de-ale tale, doar să ai curajul să le vii să le pui.

Participanții din programul Școala Familiei devin MAI PREGĂTIȚI. Ei își dezvoltă:
– competența parentală: cunoștințe de specialitate și abilități concrete de relaționare în familie, în relație cu partenerul de viață și cu copiii.
– încrederea în propria capacitate de a fi părinte sau bunic bun. Sentimentul propriei competențe în rolul de părinte sau bunic.
– modalități proprii de reacție la diferite situații de viață, moduri îmbunătățite de relaționare pro-activă, pozitivă și afirmativă, comportamente adaptate adecvat situațiilor relaționale.
– conștientizarea propriilor comportamente disfuncționale și angajament  personal pentru schimbări mici, asumate, consecvente, cu impact pe termen lung.

Înscrieri AICI!

Locurile sunt limitate!

Costuri de participare: 
80 lei/1 modul,
110 lei / modul adolescent + părinte,
150 lei/2 module,
710 lei pentru întregul pachet.

Detalii

Data:
9 decembrie 2019
Timp:
17:30 - 20:00
Preţ:
80 lei
Eveniment Category:

Organizator

AtelieR Timișoara
Telefon:
0736999160

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *