(Online) Cum să ne certăm… cu folos. – Scoala Familiei
Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

(Online) Cum să ne certăm… cu folos.

7 aprilie 21 @ 19:00 - 20:30

50 lei

Certurile și conflictele sunt, înainte de toate, doar semnul faptului că suntem diferiți. Oricât am vrea, oricât ne-am strădui, vor exista mereu, chiar și în cele mai unite familii, moduri diferite de a vedea lucrurile, interese diferite, nevoi diferite. 

Cel mai adesea, conflictele dintre noi ajung să prindă forma unei certe. Însă nu mereu. O ceartă este un conflict, dar nu orice conflict presupune o ceartă.

Dacă tot sunt inevitabile, de ce să nu ne folosim de certuri și conflicte? Pe principiul, când viața îți oferă lămâi, pregătește-ți o limonadă! Să ne folosim, nu pentru a „câștiga puncte” sau „bătălii”, ci pentru a ne fi mai bine împreună și de ce nu, pentru a avea mai multă liniște.

Vom discuta despre conflicte în contextul familiei. Aici ele se iscă dintr-o sumedenie de motive și pot produce mari daune, atunci când nu sunt abordate înțelept. Un lucru minor poate declanșa o dramă majoră, atunci când nu i se acordă atenția cuvenită.
Scânteia poate fi produsă de un soţ dependent de muncă a cărui soţie se simte singură sau resemnată faţă de el (şi de serviciul care îl desparte de ea) sau de copiii care sunt o sursă continuă de tensiune. Părinții ajung ușor la exasperare pentru că le lipsesc instrumentele potrivite pentru a face față provocărilor.
Un părinte vitreg sau copiii vitregi sunt adesea sursa tensiunilor în familiile mixte.

Ce e de făcut?

Îți propunem:

– Să identificăm tipurile de conflicte din familie,
– Să analizăm „anatomia” fiecăruia dintre ele,
– Să exemplificăm alternative de abordare sănătoasă a conflictelor,
– Să descoperim soluții de prevenire și gestionare a conflictelor și certurilor cu copiii, între soți și a triunghiurilor conflictuale,
– Să împărtășim practici de succes în abordarea conflictelor din familie.

„Cum să ne certăm… cu folos”, un atelier despre abordarea și rezolvarea conflictelor din familie, susținut de formatoarea Iulia Țoța, miercuri 7 aprilie, ora 19.00.

Iulia Ţoţa este facilitator şi formator. Ca fondator al Complexul Educaţional „Copil Isteţ”, și-a consolidat experienţa în educaţie, dar şi în publicitate şi organizare de evenimente. Dincolo de experiența profesională, este mamă a şapte copii și promovează educația în respectul firescului și al valorilor autentice. Ca formator Școala Familiei, Iulia s-a specializat în ateliere și programe dedicate relaţiei părintelui cu copilul adolescent şi provocările pe care această vârstă le aduce în familie şi în viaţa tinerilor înşişi.

 

Atelierele Școala Familiei sunt concepute pe principiul învățării experiențiale, sunt interactive. Numărul limitat de participanți îți oferă cadrul ideal pentru a participa activ la discuții și pentru a găsi soluții personalizate la situațiile care te frământă. În plus, interacționând cu alți părinți aflați în situații similare, cu valori similare, ai ocazia să cunoști și să te împrietenești cu oameni noi. Atelierele Școala Familiei sunt pentru tine!
Înscrieri în formular
Tarif de participare atelier: 50 lei/ persoană
Acesta se direcționează în momentul înscrierii în contul Asociației Școala Familiei:
RO 26 BTRL RON CRT 0389793301

 

Detalii

Data:
7 aprilie 21
Timp:
19:00 - 20:30
Preţ:
50 lei

Altele

Trainer:
Iulia Țoța
Din orașul:
București
Contribuție curs:
50 lei/ persoană

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *