Liniștim copilul cu tableta sau îi luăm tableta ca să-l liniștim? – Scoala Familiei
Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Liniștim copilul cu tableta sau îi luăm tableta ca să-l liniștim?

16 decembrie 2017 @ 16:00 - 18:00

$80

Există viață după tabletă? asta-i întrebarea.

  • Adulții se întorc din drum pentru că și-au uitat telefonul pe masă. Viața fără telefon devine, brusc, imposibilă. Nu avem aer, ne sufocăm și ne simțim suspendați, fără control, în briza vieții injuste.
  • Bunicii merg la cursuri pe calculator, au pagini de facebook și niciodată nu s-au simțit mai bine când primesc un like la poza cu batic pe cap.
  • Copiii nu-și mai doresc nimic altceva decât o tabletă. Visul suprem, fericirea eternă și rezolvarea tuturor problemelor lumii stă în tabletă și aplicațiile aferente.

Și-atunci, de ce tot zic cercetătorii că un copil sub 3 ani nu ar trebui să stea deloc în fața unui ecran, iar după aceea maxim 10-15 minute/ zi? De ce-or fi tabletele atât de nocive dacă toată lumea le folosește?

Răspunsul e simplu: uitați-vă la numărul de părinți care spun că nu mai pot să-și controleze copiii, că sunt furioși, că au crize sau plâng mult, fără să mai poată fi alinați. Că le cumpără ce vor și nu sunt recunoscători, că încearcă să vorbească cu ei, să înțeleagă ce se întâmplă, dar e ca și cum ar vorbi cu pereții. Din acest motiv, copiii sub 3 ani nu ar trebui să stea în fața nici unui ecran.

Uitați-vă la noi, adulții! Orice discuție în contradictoriu e motiv de ceartă și separare, de reproș și violență. Nu mai reușim să ne controlăm nervii, nu mai reușim să-l vedem pe cel din fața noastră, nu mai primim și nici nu mai oferim suport, suntem ca tigrii într-o junglă. E despre care pe care.

Toate ecranele transmit unde alfa și delta care ne paralizează dezvoltarea și activitatea cortexului. Controlul furiei e de domeniul trecutului. Precum cel al instinctelor și al emoțiilor.

Vă invit pe data de 16 decembrie, ora 16 la Casa de Cultură a Studenților pentru a înțelege complexitatea fenomenului de utilizare în exces a ecranelor electronice și de a găsi posibile soluții la probleme concrete din viața de zi cu zi.

Cu drag,

Dina Bento,

expert în educație pentru părinți Școala Familiei

 

Detalii

Data:
16 decembrie 2017
Timp:
16:00 - 18:00
Preţ:
$80
Eveniment Category:

Organizator

Școala Familiei
Telefon:
0722 888 133
Email:
contact@scoala-familiei.ro
Sit web:
scoala-familiei.ro

Altele

Trainer:
Dina Bento
Din orașul:
-
Contribuție curs:
-
Reduceri:
-
Gratis:
-

Loc de întâlnire

Casa Studenților din București
Calea Pleveni nr. 61, et. 1, sala 8
Bucuresti,România
+ Harta Google

Comments are closed.