Focșani: Cum să cădem la pace? – gestionarea conflictelor din familie – Scoala Familiei
Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Focșani: Cum să cădem la pace? – gestionarea conflictelor din familie

29 februarie 20 @ 14:00 - 17:00

50 lei

Știați că următoarele cuvinte sunt diferite: conflict, ceartă, scandal?

Conflictul presupune în primul rând optici diferite şi ciocnirea dintre acestea referitor la o anumită problemă, dar aceasta nu înseamnă că un conflict trebuie să se transforme într-o ceartă sau scandal.

O ceartă este un conflict, dar nu orice conflict presupune o ceartă.

Vom discuta despre conflicte doar în acest context al familiei. Este un subiect de mare actualitate, oamenii devin din ce în ce mai conştienţi că trebuie să facă ceva pentru a reuşi gestionarea şi rezolvarea conflictelor într-un mod constructiv. De foarte multe ori conflictele în familie pornesc de la o comunicare deficitară dar şi de la lipsa de înţelegere, cunoaştere și acceptare a faptului că suntem diferiţi, bărbaţii de femei, adulţii de copii.

Într-o familie conflictele fac parte din viaţa de zi cu zi. Conflictele în familie variază în funcţie de oamenii implicaţi în ele. Tulburarea poate fi produsă de un soţ dependent de muncă a cărui soţie se simte singură sau resemnată faţă de el (şi de serviciul care îl desparte de ea) sau de copiii care sunt o sursă continuă de conflict şi exasperare din cauza faptului că părinţilor le lipsesc aptitudinile corespunzătoare spre a fi părinți, sau de familii mixte în care un părinte vitreg sau copiii vitregi sunt sursa conflictului în familie.

Obiectivele modulului

– Identificarea factorilor generatori de conflicte din familie

– Explorearea mecanismelor conflictului din familie

– Facilitarea înțelegerii conflictului între generaţii

– Prezentarea de posibile soluţii de rezolvare a conflictelor din familie

Grațiela Tulea este formator și președinte al Asociației Școala Familiei, formator Life Learning Education și profesor de limba franceză la un liceu bucureștean. Mamă a patru fete și doi băieți, are credința fermă că pentru a avea copii bine educați, e nevoie de părinți implicați și informați. Este pasionată de educație, interesată de sclipirea de bucurie din ochii copiilor, crede că trebuie să existe o soluție pentru a educa frumos copiii fără a le pierde copilăria.

Cost de participare:
90 lei/ persoană
50 lei/atelier/persoană

 

Detalii

Data:
29 februarie 20
Timp:
14:00 - 17:00
Preţ:
50 lei
Eveniment Category:

Altele

Trainer:
prof. Grațiela Tulea
Din orașul:
București
Contribuție curs:
50 lei/ persoană
Reduceri:
-40 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *