BUCUREȘTI, Curs scurt: Drumul de la o clipă de liniște la viitoarele tantrumuri – Scoala Familiei
Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

BUCUREȘTI, Curs scurt: Drumul de la o clipă de liniște la viitoarele tantrumuri

24 februarie 2018 @ 10:00 - 14:30

130 lei

Copilul bâzâie pe lângă tine și tu nu-ți mai vezi capul de treabă, este prost dispus și nu știi cum să-l înveselești  sau pur și simplu ai nevoie de un moment de liniște, de respiro. Atunci începi să găsești soluții de moment: o bombonică, poate câteva chipsuri, telefonul, tableta, televizorul sau poate un hamburger mic, ceva cartofi prăjiți…? Soluția funcționează. Apoi vine urmărotul moment în care „trebuie să-ți cumperi liniștea”…

…Iar într-o zi copilul se tăvălește pe jos pentru că vrea neapărat „soluția”. Ba mai mult, chiar ajunge de nerecunoscut în unele privințe. Și da, copilul poate să fie un bebeluș sau poate să fie adolescent.

Ce s-a întâmplat?

Ce e de făcut?

Vino alături de Dina Bento la acest curs de 2 ATELIERE consecutive pentru a descoperi mecanismele ce stau în spatele multor tantrumuri și unde este de lucrat pentru ca acestea să să estompeze și chiar să dispară!

I.În primul atelier vm discuta despre cum se dezvoltă creierul și cum funcționează el în relație cu diverși stimuli: unele alimente, zahărul, jocurile pe calculator, tabletă sau telefon, diversele ecrane cu care intră în contact ș.a.m.d..

Cum răstoarnă „ceva dulce” toate ierarhiile și ajunge să fie atât de dorit de copilul pentru care, până mai ieri, fructele erau cele mai bune lucruri din univers?

Cum reușesc cartofii prăjiți sau pizza să șteargă celelalte alimente din meniu?

Cum de îi face atât de mare plăcere copilului să se înfurie, într-o familie armonioasă, plină de iubire?

Cum ajunge un joc banal să fie centrul universului de viață și gândire a unui copil?

Cum de poate sta lipit cu nasul de ecran chiar și câteva ore în șir atunci când este lăsat, uitând uneori de somn, școală, mâncare sau alte nevoile fiziologice?

De ce ajunge uneori să își trăiască viața pe social media?

De ce a ajuns copilul atât de sensibil și irascibil?

Ce primește din aceste lucruri atât de important încât viața i se pare gri, anostă și chiar imposibilă fără ele?

II. Apoi vom discuta despre modificările care apar în gândire, în comportament și chiar în dezvoltarea biologică a copiilor atunci când recompensele pe care le primescîn mod frecvent nu se pretează nevoilor lor reale și despre ce putem face pentru a echilibra situația și a aduce cât mai multă armonie în viața copilului și a familiei.

Părinții vor beneficia de sprijin pentru realizarea unui program de detoxifiere digitală pretabil atât copiilor cât și întregii familii în funcție de nevoile fiecărui participant.

Dina Bento este blogger la Mami pe tocuri și foarte preocupată de un stil de viață sănătos pentru ea și familia ei.
Asistent social si manager de resurse umane, are o experienta de 15 ani in domeniul social, dedicându-se in special copiilor aflati in dificultate, fizica si emotionala dar si a relatiilor interumane, in general. Este mamă a doi copii, incurajeaza si scrie despre familie si importanta acesteia in educatia si dezvoltarea normala a copilului prin metode blande de lucru. Este formator acreditat ANC, sustine cursuri pe diferite teme atat pentru parinti, cat si pentru angajatii din companii.

Beneficiază de 19% reducere din costul de bază!

Cost de participare: 130 lei/ persoană (în loc de 160 lei/ persoană)

(programul include coffeee break)

Detalii

Data:
24 februarie 2018
Timp:
10:00 - 14:30
Preţ:
130 lei
Eveniment Category:

Organizator

Școala Familiei

Altele

Trainer:
Dina Bento
Din orașul:
București
Contribuție curs:
130 lei/persoană
Reduceri:
30 lei

Loc de întâlnire

Casa Studenților din București
Calea Pleveni nr. 61, et. 1, sala 8
Bucuresti,România
+ Harta Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *