Constanța: 2. Cum să cădem la pace? – descifrarea și gestionarea conflictelor din familie – Scoala Familiei
Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Constanța: 2. Cum să cădem la pace? – descifrarea și gestionarea conflictelor din familie

25 ianuarie 20 @ 17:00 - 20:00

45 lei
Știați că următoarele cuvinte sunt diferite: conflict, ceartă, scandal?

Conflictul presupune în primul rând optici diferite şi ciocnirea dintre acestea referitor la o anumită problemă, dar aceasta nu înseamnă că un conflict trebuie să se transforme într-o ceartă sau scandal.

O ceartă este un conflict, dar nu orice conflict presupune o ceartă.

Vom discuta despre conflicte doar în acest context al familiei. Este un subiect de mare actualitate, oamenii devin din ce în ce mai conştienţi că trebuie să facă ceva pentru a reuşi gestionarea şi rezolvarea conflictelor într-un mod constructiv. De foarte multe ori conflictele în familie pornesc de la o comunicare deficitară dar şi de la lipsa de înţelegere, cunoaştere și acceptare a faptului că suntem diferiţi, bărbaţii de femei, adulţii de copii.

Într-o familie conflictele fac parte din viaţa de zi cu zi. Conflictele în familie variază în funcţie de oamenii implicaţi în ele. Tulburarea poate fi produsă de un soţ dependent de muncă a cărui soţie se simte singură sau resemnată faţă de el (şi de serviciul care îl desparte de ea) sau de copiii care sunt o sursă continuă de conflict şi exasperare din cauza faptului că părinţilor le lipsesc aptitudinile corespunzătoare spre a fi părinți, sau de familii mixte în care un părinte vitreg sau copiii vitregi sunt sursa conflictului în familie.

Obiectivele modulului

– Identificarea factorilor generatori de conflicte din familie

– Explorearea mecanismelor conflictului din familie

– Facilitarea înțelegerii conflictului între generaţii

– Prezentarea de posibile soluţii de rezolvare a conflictelor din familie

Alina Mirică este mamă a 6 copii. Pe plan profesional, predă limba engleză, deținând un MA în Studii Americane la Universitatea din București și un PhD în Catehetică și Omiletică la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București, cu teza „Rolul mass-media în dezvoltarea tinerilor și a copiilor”.

Este interesată de importanța stilurilor parentale în educația copiilor precum și de cele mai bune metode de educare a caracterului copiilor.

Cost de participare: 
180 lei/ curs/ persoană
45 lei/atelier/persoană 

 

Detalii

Data:
25 ianuarie 20
Timp:
17:00 - 20:00
Preţ:
45 lei
Eveniment Category:

Altele

Trainer:
Iulia Țoța
Din orașul:
București
Contribuție curs:
180 lei/curs

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *