Cluj Napoca: Război și pace- gestionarea conflictelor din familie – Scoala Familiei
Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Cluj Napoca: Război și pace- gestionarea conflictelor din familie

18 mai 19 @ 17:00 - 20:00

40 lei
familie-fericita-curs-scurt

Toți părinții doresc să ofere ceea ce este cel mai bun pentru copiii lor…

 

Aceasta poate să însemne de exemplu copii mai puternici, mai deștepți și de succes (personal și profesional). Educația pentru caracter presupune „efortul deliberat făcut pentru a-i ajuta pe oameni să înțeleagă, să le pese de și să acționeze conform unor valori etice esențiale”. Pentru că atunci când ne gândim ce fel de caracter dorim să aibă copiii noștri, este evident că ne dorim să fie capabili să judece ce este bine și ce este rău, să le pese de ceea ce este bine și să facă ceea ce ei cred că este bine, în ciuda presiunii din afară sau a tentației din interior. Este esențial să putem să ne educăm copiii astfel încât deciziile lor să fie aceleași și când suntem și când nu suntem cu ei. Pentru că tot ceea ce rămâne atunci când copiii sunt nesupravegheați este caracterul.

Prin urmare, trebuie să ne implicăm copiii în activități care le dezvoltă gândirea critică față de chestiuni morale și etice, care să îi inspire să devină devotați acțiunilor morale și etice și să le ofere oportunități variate de a exersa aceste tipuri de comportamente dezirabile. Nu este suficient să impunem un set de reguli și un sistem de recompense și pedepse care au ca efect schimbări comportamentale temporare, de scurtă durată, ci acestea trebuie coroborate cu situații în care copilul dezvoltă și aplică gândirea critică, astfel încât să putem vorbi despre o educație care are ca efect formarea unui caracter puternic, ce nu poate fi schimbat, indiferent de tipul și intensitatea factorilor care exercită presiune asupra lor.

 

Despre ce vom discuta:

Ce este personalitatea și ce este caracterul
Cunoști și conștientizezi trăsăturile de caracter ale copilului tău
Care sunt trăsăturile de caracter pe care vrei să le cultivi la copilul tău
Cum îi dai copilului repere sănatoase care să-l ajute să ia decizii bune în viaţă
Știe copilul tău cum să gestioneze eșecurile?
Îţi înveţi copilul cum să evite comportamentele nedorite?Alina Mirică este mamă a 6 copii. Pe plan profesional este formator cu peste 500 de ore de training la activ, predă limba engleză, deținând un MA în Studii Americane la Universitatea din București și un PhD în Catehetică și Omiletică la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București, cu teza „Rolul mass-media în dezvoltarea tinerilor și a copiilor”.
Este interesată de importanța stilurilor parentale în educația copiilor precum și de cele mai bune metode de educare a caracterului copiilor.

Cost de participare: 

40 lei/ persoană/atelier

Detalii

Data:
18 mai 19
Timp:
17:00 - 20:00
Preţ:
40 lei
Eveniment Category:

Organizator

Școala Familiei
Telefon:
0722 888 133
Email:
contact@scoala-familiei.ro
Sit web:
scoala-familiei.ro

Altele

Trainer:
cons Izabel Dolores Nagyi
Din orașul:
Cluj Napoca
Contribuție curs:
40 lei/atelier

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *