Cluj Napoca: Ghid de supraviețuire în adolescență. Invitat: Dragonu AKA47 – Scoala Familiei
Loading Evenimente

« Toate Evenimente

 • Acest eveniment a trecut.

Cluj Napoca: Ghid de supraviețuire în adolescență. Invitat: Dragonu AKA47

11 mai 19 @ 10:00 - 18:00

Adolescența: dileme, zbucium, efervescență, iubire, gașcă, examene, „lasă-mă-n pace!”, conectare, singurătate, evadare, familie… Adolescența este un roller coaster pentru întreaga familie. Iar toată experiența adolescenței poate fi una de neuitat, când ai informațiile potrivite. Fie că ești adolescent, fie că ești părinte (sau chiar profesor), ți-am pregătit un ghid cu ajutorul căruia să faci slalom printre obstacole și să te bucuri de tot ce e frumos acum.

Ghidul de supraviețuire în adolescență este o trilogie compusă din: 

1. Cine sunt și încotro mă îndrept, atelier pentru adolescenți – cu DRAGONU AKA47
2. Una vorbim și alta ne-nțelegem, atelier comun  – cu Iulia Țoța
3. Adolescentul, acest necunoscut, atelier pentru părinți/ profesori  – cu Iulia Țoța

Despe ce este vorba?

1. Cine sunt și încotro mă îndrept – cu DRAGONU AKA47  (10.00 – 13.00)

Ai intre 14-21 ani? Dacă ai întrebări despre viață și experiențe, despre perspective și alegeri, despre drumul pe care ți-l dorești sau pe care încă nu reușești să ți-l imaginezi, acest atelier ți se adresează.

De ce să participi?

Pentru că,

 • este locul in care gasești câteva raspunsuri la întrebările, frământarile si nesiguranțele specifice adolescenței, într-o atmosfera degajata in care poți sa iți exprimi liber părerile, fără a fi presat,
 • ai ocazia să discuți personal cu DRAGONU AKA47, să afli despre viața, experiența și alegerile sale, despre cum se văd lucrurile înainte și după ce sunt făcute, ce poți și ce nu poți lua înapoi și despre cum poți ieși cu fruntea sus din perioadele tulburi,
 • Școala Familiei organizează frecvent, multe orașe din țară, ateliere în care adolescenții sunt ascultați iar problemele lor sunt cu adevarat luate in considerare, folosindu-ne de metode non-formale, relaxante si constructive. Deci, trainerii noștri știu ce fac și au experiență în a lucra cu tineri ca voi,
 • vei cunoaște și alți tineri de vârsta ta, cu preocupări, întrebări, frământări asemănătoare cu ale tale. Deci, NU EȘTI SINGUR!
 • astfel de experințe te construiesc și te ajută să te (re)descoperi și nu numai,

Poate cel mai mare câștig al acestor ateliere este întâlnirea cu alți tineri, noi prietenii legate,  acestea ajutând de fapt în lupta cu una dintre cele mai prezente frici, frica de singurătate.

 

2. Una vorbim și alta ne-nțelegem – cu Iulia Țoța  (13.00 – 15.00) 

Este poate cel mai provocator atelier din cadrul GHID-ului. De ce? Pentru că, adolescenții nu vor să vină împreună cu părinții lor. Separat da, împreună… în niciun caz. Majoritatea adolescenților, nu toți.

Dar, trebuie să înțelegem, această atitudine a lor este  firească acestei perioade. Chiar dacă ne este greu să acceptăm și ne doare, de cele mai multe ori.

Adolescenții vin încruntați, dând ochii peste cap, iar la sfârșitul atelierului sunt  încântați pentru că activitățile sunt antrenante și distractive, râd cu poftă, intră în roluri de adulți și asta le dă de gândit, se distrează împreună, părinți și adolescenți.  Unii recunosc că a meritat din plin timpul petrecut la atelier, alții nu. Dar și asta este normal.

 

 

3. Adolescentul, acest necunoscut – cu Iulia Țoța (15.00 – 18.00)

”În spatele unui adolescent care greșește se află poate, un copil față de care s-a greșit.”

Ce credeți despre cuvintele de mai sus?

Greşeala parentală nu înseamnă că parintele face un lucru rău. Prea multă dragoste, prea multă protecţie sau prea multă toleranţă în copilărie se regăseşte adesea într-o adolescenţă cu probleme. Și nu numai asta, sunt foarte multe de spus.

Da, părintele trebuie să îşi asume responsabilitatea pentru drumul educaţional pe care l-a parcurs împreună cu copilul ajuns acum adolescent.

Da, cadrele didactice trebuie să-și asume partea lor de responsabilitate în formarea noilor generații.

Dar, scopul atelierului destinat adulților nu este să găsim vinovați, ci să găsim soluții noi, cum să îndreptăm ce nu este bine, să reașezăm ”cărămizile educației” așa cum ar fi mai bine.

Pentru o înțelegere cât mai bună a acestei perioade, discuția se va purta pe mai multe paliere:

 • Adolescenții de ieri vs adolescenții zilelor noastre. Asemănări & Deosebiri
 • Etapele de dezvoltare ale adolescentilor (din mai multe puncte de vedere)
 • Nevoile adolescentilor, diferențe
 • Dimensiunile adolescenței
 • Provocarile adolescenței
 • Atuuri-le adolescenței
 • Cum construim caracterul adolescentului nostru
 • Care este rolul nostru, al adulților, în viața adolescenților și ce așteptări au ei de la noi

Cost de participare:
70 lei/părinte/atelier
30 lei/adolescent/atelier

Înscrier:

Detalii

Data:
11 mai 19
Timp:
10:00 - 18:00
Eveniment Category:

Comments are closed.