Chișinău: Ordinea nașterilor și rivalitatea între frați – Scoala Familiei
Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Chișinău: Ordinea nașterilor și rivalitatea între frați

21 decembrie 2019 @ 13:00 - 15:30

Copilul cere și are nevoie de îmbrățișări dese și prelungi și aceste momente îi oferă foarte mult confort. Acest confort se traduce pe termen lung în stabilitate, încredere și putere interioară. Este unul din motivele pentru care copilul mic are nevoie de afecțiune în aceeași măsură în care are nevoie de hrană.

Însă când în familie sunt 2,3 sau mai mulți copii fiecare nou copil aduce o dinamică aparte în relațiile din casă, aduce situații noi și provocări pentru care nu suntem întotdeauna pregătiți…. 

Frați mai mari care vor să fie bebeluși, sau să doarmă din nou cu părinții, episoade de gelozie, „răzbunări”, nevoi exprimate în moduricu totul noi, frustrare, asumări de roluri noi, precum cel de salvator, purtător de cuvânt sau „copil neajutorat”, schimbări de comportamente care mai de care mai variate…

Contextele noi cer abordări noi, iar acest atelier vine în întâmpinarea părinților atât cu informații de specialitate, cât și cu aplicații practice pentru înțelegerea rofundă a dinamicii pe care ordinea nașterilor copiilor o generează în familie și pentru a gestiona cât mai eficient situațiile de rivalitate între frați.

Despre ce vom discuta:

  • Cum să pui bazele relaționării sănătoase între frați? 
  • Cum să pregătești copilul pentru primirea viitorilor frați?
  • Cum să gestionăm rivalitățile ce apar mai devreme sau mai târziu? 
  • Cum să îți ajuți copiii să facă echipă împreună?

Alina Mirică este mamă a 6 copii. Pe plan profesional este formator cu peste 500 de ore de training la activ, predă limba engleză, deținând un MA în Studii Americane la Universitatea din București și un PhD în Catehetică și Omiletică la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București, cu teza „Rolul mass-media în dezvoltarea tinerilor și a copiilor”.
Este interesată de importanța stilurilor parentale în educația copiilor precum și de cele mai bune metode de educare a caracterului copiilor.

Detalii

Data:
21 decembrie 2019
Timp:
13:00 - 15:30
Eveniment Category:

Altele

Trainer:
prof Alina Mirică
Din orașul:
Focșani
Gratis:
DA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *