Buzău, Curs: 4. Sănătatea-n bucate – Scoala Familiei
Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Buzău, Curs: 4. Sănătatea-n bucate

10 mai 18 @ 17:00 - 20:00

Despre alimentația sănătoasă

Contextul atelierului

„Ceva bun”-ul pe care copii îl cer și cu care ne răsfățăm cu toții vine de obicei în ambalaje colorate, cu poze apetisante și mesaje care mai de care mai vesele, mai zglobii și mai interesante… Dar pot veni și cu multe „daruri” nedorite de nimeni.

Statisticile arată că România este pe primul loc în Europa la numărul copiilor aflați la vârsta pubertăţii diagnosticaţi cu cancer şi pe locul trei în ceea ce privește copii bolnavi de obezitate. În rândul adulţilor români, principala cauză de mortalitate o reprezintă bolile cardio-vasculare, iar pe locul 2 este cancerul. De altfel, România se află pe primul loc în Europa la decesul cauzat de bolile cardio-vasculare.

A treia cauză de mortalitate în rândul românilor este dată de bolile aparatului digestiv, un român din patru fiind obez iar un român din doi, supraponderal.

Alimentaţia este principala cauză a acestei statistici îngrijorătoare iar mulţi români mănâncă într-o proporţie mult prea mare alimente care provoacă şi întreţin aceste boli.

Ce introducem, zilnic, în organism prin alimentația noastră?

– preparatele din carne, în special cele în nuanțe rozalii, conțin azotat de potasiu, fără de care nu ar mai fi la fel de atrăgătoare

– produsele perisabile din carne (crenvurști, parizer) conțin mari cantități de apă şi aditivi

– legumele cel mai adesea conțin azotaţi şi azotiţi (substanţe toxice) dacă nu sunt achiziționate dintr-o sursă sigură

– pâinea poate conţine până la 34 de aditivi

– băuturile carbo-gazoase conțin drept colorant cel mai adesea tartrazină, o  substanță chimică foarte periculoasă.

Ce oferă acest atelier?

  • Informații sistematizate și accesibile despre coloranți, conservanți, antioxidanți, agenții de textură, intensificatorii de gust, macronutrienți și micronutrienți
  • Exemple practice despre asocieri corecte între alimente de exemplu nu se combina fructele cu legumele, proteinele cu amidonul, grasimile cu proteinele, proteinele cu fructele dulci si semiacide.

Propuneri de meniuri sănătoase la micul dejun,

Formator

Alina Mirică este mamă a 6 copii. Pe plan profesional, predă limba engleză, deținând un MA în Studii Americane la Universitatea din București și un PhD în Catehetică și Omiletică la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București, cu teza „Rolul mass-media în dezvoltarea tinerilor și a copiilor”.

Este interesată de importanța stilurilor parentale în educația copiilor precum și de cele mai bune metode de educare a caracterului copiilor.

 

Cost de participare

110 lei/ pers/ curs 7 ateliere

Notă: Acest cost de participare îl putem oferi doar pentru acest curs format din 7 module datorită implicării și susținerii Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei



Detalii

Data:
10 mai 18
Timp:
17:00 - 20:00
Eveniment Category:

Organizator

Școala Familiei Buzău
Telefon:
0740 162 942
Email:
buzau@scoala-familiei.ro
Sit web:
www.scoala-familiei.ro

Altele

Trainer:
prof. Alina Mirică
Din orașul:
Focșani
Contribuție curs:
110 lei/ curs
Reduceri:
70%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *