Pentru că de aici, de la o comunicare deficitară apar neînţelegerile, conflictele, care de multe – de prea multe ori escaladează şi se ajunge la situaţii încordate ce ar fi putut fi evitate dacă s-ar fi cunoscut importanţa unei comunicări constructive. Când comunicăm avem o sarcina dificilă de care adesea nu ne dăm seama şi de aceea de multe o privim cu indiferență, suntem neglijenţi. Trebuie să punem în cuvinte trăiri, sentimente şi pentru asta trebuie să avem grijă să comunicăm în aşa fel încât celălalt să înţeleagă exact ce vrem să transmitem, să găsim cuvintele potrivite pentru a comunica căci altfel se poate distorsiona și altera mesajul.
Să încercăm să înţelegem şi să acceptăm că suntem diferiţi şi prin comunicarea noastră să încercăm să zidim relaţiile nu să dărâmăm. Să conştientizăm faptul că interiorul nostru este exteriorizat prin stilul de vorbire.
Obiectivele acestei serii de ateliere:
Înţelegerea mecanismelor comunicării
Conştientizarea nevoilor de comunicare
Înţelegerea unor reguli de comunicare eficientă pentru îmbunătăţirea atmosferei în familie şi a relaţiilor dintre membri
Realizarea unui plan de schimbare a modului de comunicare in familie.
Activitățile se desfășoară în condițiile respectării tuturor normelor de protecție și distanțare socială, în contexul pandemiei actuale.