BUCUREȘTI, Atelier: Broccoli și ciocolată – Scoala Familiei
Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

BUCUREȘTI, Atelier: Broccoli și ciocolată

18 februarie 2018 @ 15:00 - 17:20

80 lei
brocoli-cioclata

„Ceva bun”-ul pe care copii îl cer și cu care ne răsfățăm cu toții vine de obicei în ambalaje colorate, cu poze apetisante și mesaje care mai de care mai vesele, mai zglobii și mai interesante… Dar pot veni și cu multe „daruri” nedorite de nimeni. 

Statisticile arată că România este pe primul loc în Europa la numărul copiilor aflați la vârsta pubertăţii diagnosticaţi cu cancer şi pe locul trei în ceea ce privește copii bolnavi de obezitate. În rândul adulţilor români, principala cauză de mortalitate o reprezintă bolile cardio-vasculare, iar pe locul 2 este cancerul. De altfel, România se află pe primul loc în Europa la decesul cauzat de bolile cardio-vasculare.

A treia cauză de mortalitate în rândul românilor este dată de bolile aparatului digestiv, un român din patru fiind obez iar un român din doi, supraponderal.

Alimentaţia este principala cauză a acestei statistici îngrijorătoare iar mulţi români mănâncă într-o proporţie mult prea mare alimente care provoacă şi întreţin aceste boli.

Ce introducem, zilnic, în organism prin alimentația noastră?

– preparatele din carne, în special cele în nuanțe rozalii, conțin azotat de potasiu, fără de care nu ar mai fi la fel de atrăgătoare

– produsele perisabile din carne (crenvurști, parizer) conțin mari cantități de apă şi aditivi

– legumele cel mai adesea conțin azotaţi şi azotiţi (substanţe toxice) dacă nu sunt achiziționate dintr-o sursă sigură

– pâinea poate conţine până la 34 de aditivi

– băuturile carbo-gazoase conțin drept colorant cel mai adesea tartrazină, o  substanță chimică foarte periculoasă.

Ce oferă acest atelier?

  • Informații sistematizate și accesibile despre coloranți, conservanți, antioxidanți, agenții de textură, intensificatorii de gust, macronutrienți și micronutrienți
  • Exemple practice despre asocieri corecte între alimente de exemplu nu se combina fructele cu legumele, proteinele cu amidonul, grasimile cu proteinele, proteinele cu fructele dulci si semiacide.
  • Propuneri de meniuri sănătoase la micul dejun, prânz și seara

Dina Bento este blogger la Mami pe tocuri și foarte preocupată de alimentație și un stil de viață sănătos pentru ea și familia ei.
Asistent social si manager de resurse umane, are o experienta de 15 ani in domeniul social, dedicându-se in special copiilor aflati in dificultate, fizica si emotionala dar si a relatiilor interumane, in general. Este mamă a doi copii, incurajeaza si scrie despre familie si importanta acesteia in educatia si dezvoltarea normala a copilului prin metode blande de lucru. Este formator acreditat ANC, sustine cursuri pe diferite teme atat pentru parinti, cat si pentru angajatii din companii.

Îmbunătățește starea de sănătate a familiei tale!

Cost: 80 lei/ participant

(programul include coffee break) 

Detalii

Data:
18 februarie 2018
Timp:
15:00 - 17:20
Preţ:
80 lei
Eveniment Category:

Organizator

Școala Familiei

Altele

Trainer:
Dina Bento
Din orașul:
București
Contribuție curs:
80 lei/persoană

Loc de întâlnire

Casa Studenților din București
Calea Pleveni nr. 61, et. 1, sala 8
Bucuresti,România
+ Harta Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *