București, Curs Complet: 3. Război și pace, rezolvarea conflictelor din familie – Scoala Familiei
Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

București, Curs Complet: 3. Război și pace, rezolvarea conflictelor din familie

5 mai 2018 @ 12:00 - 14:30

80 lei

Există oare familii fără conflicte? Foarte puțin probabil, însă conflictele se pot rezolva. Cum? Veți afla în cadrul celui de-al treilea atelier al Cursului Complet Școala Familiei „Părinți pregătiți, familii fericite”

Pentru început, conflictul presupune în primul rând optici diferite şi ciocnirea dintre acestea referitor la o anumită problemă, dar aceasta nu înseamnă că un conflict trebuie să se transforme într-o ceartă sau scandal.

O ceartă este un conflict, dar nu orice conflict presupune o ceartă.

Vom discuta despre conflicte doar în acest context al familiei. Este un subiect de mare actualitate, oamenii devin din ce în ce mai conştienţi că trebuie să facă ceva pentru a reuşi gestionarea şi rezolvarea conflictelor într-un mod constructiv. De foarte multe ori conflictele în familie pornesc de la o comunicare deficitară dar şi de la lipsa de înţelegere, cunoaştere și acceptare a faptului că suntem diferiţi, bărbaţii de femei, adulţii de copii.

Într-o familie conflictele fac parte din viaţa de zi cu zi. Conflictele în familie variază în funcţie de oamenii implicaţi în ele. Tulburarea poate fi produsă de un soţ dependent de muncă a cărui soţie se simte singură sau resemnată faţă de el (şi de serviciul care îl desparte de ea) sau de copiii care sunt o sursă continuă de conflict şi exasperare din cauza faptului că părinţilor le lipsesc aptitudinile corespunzătoare spre a fi părinți, sau de familii mixte în care un părinte vitreg sau copiii vitregi sunt sursa conflictului în familie.

Obiectivele atelierului:

– Identificarea factorilor generatori de conflicte din familie

– Explorearea mecanismelor conflictului din familie

– Facilitarea înțelegerii conflictului între generaţii

– Prezentarea de posibile soluţii de rezolvare a conflictelor din familie

Dina Bento este blogger la Mami pe tocuri, asistent social si manager de resurse umane, are o experienta de 15 ani in domeniul social, dedicându-se in special copiilor aflati in dificultate, fizica si emotionala dar si a relatiilor interumane, in general. Este mamă a doi copii, incurajeaza si scrie despre familie si importanta acesteia in educatia si dezvoltarea normala a copilului prin metode blande de lucru. Este formator acreditat și sustine cursuri pe diferite teme atat pentru parinti, cat si pentru angajatii din companii.

Cost de participare: 
Curs Complet: 500 lei. persoană; 900 lei/ cuplu
Atelier: 80 lei/ persoană

Detalii

Data:
5 mai 2018
Timp:
12:00 - 14:30
Preţ:
80 lei
Eveniment Category:

Altele

Trainer:
Dina Bento
Din orașul:
București
Contribuție curs:
80 lei/persoană
Reduceri:
500 lei/curs complet

Comments are closed.