București, Curs Complet: 1. Despre arta comunicării în cuplu – Scoala Familiei
Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

București, Curs Complet: 1. Despre arta comunicării în cuplu

4 mai 2018 @ 18:30 - 20:30

80 lei

Înțelegerea celuilalt și o comunicare cât mai bună, mai intimă, sunt chei de boltă în menținerea și dezvoltarea unor familii sănătoase și de durată.

Iată de ce primul atelier al Cursului Complet Școala Familiei „Părinți pregătiți, familii fericite” este dedicat comunicării, în special comunicarea în cuplu.

În mod universal sunt recunoscuți 3 indicatori ai unei relații sănătoase de cuplu:

  • Abilitatea de a comunica eficient împreună
  • Abilitatea de a empatiza emoțional unul cu celălalt
  • Abilitatea de a se adapta împreună atunci când se confruntă cu schimbări sau cu probleme

Pentru toate acestea sunt foarte importanți doi factori: antrenamentul și deținerea unor informații corecte și constructive. Cu cât mai mult avem din fiecare, cu atât ne poate fi mai ușor.

Ce oferă participanților acest atelier?

Câteva noţiuni simple şi foarte uşor de aplicat despre ce înseamnă o comunicare constructivă. Astfel, participanţii vor înţelege că:

  • Cuvântul trebuie sa zidească o relaţie, nu să obosească, să descurajeze, să rănească.
  • Femeile și bărbaţii sunt diferiţi în numeroase privinţe. Cheia descifrării acestor diferenţe constă în înţelegerea modului în care soții comunică între ei.
  • Comportamentele sunt rodul REPETĂRII și CONSECINȚELOR – comunicarea este esențială în modelarea comportamentelor. O comunicare eficientă ajută, insuficientă duce la comportamente nefericite.
  • Pentru o comunicare eficientă  sunt necesare mai multe lucruri din partea partenerilor: efort, răbdare, mesaje clare, atenţie, afecţiune, timp, respect şi încredere. Toate acestea pot asigura evitarea obstacolelor în comunicare, feedback şi alterarea rolurilor de emiţător şi receptor la cei doi parteneri ai comunicării.
  • Relațiile se construiesc din comunicarea și rutina zilnică, mult mai mult decât din momentele excepționale.

Împreună tragem câteva concluzii în urma parcurgerii materialelor, dar fiecare trebuie să găsească soluţii în contextul propriei relații.

Dina Bento este blogger la Mami pe tocuri, asistent social si manager de resurse umane, are o experienta de 15 ani in domeniul social, dedicându-se in special copiilor aflati in dificultate, fizica si emotionala dar si a relatiilor interumane, in general. Este mamă a doi copii, incurajeaza si scrie despre familie si importanta acesteia in educatia si dezvoltarea normala a copilului prin metode blande de lucru. Este formator acreditat și sustine cursuri pe diferite teme atat pentru parinti, cat si pentru angajatii din companii.

Cost de participare: 
Curs Complet: 500 lei. persoană; 900 lei/ cuplu
Atelier: 80 lei/ persoană

Detalii

Data:
4 mai 2018
Timp:
18:30 - 20:30
Preţ:
80 lei
Eveniment Category:

Organizator

Școala Familiei

Altele

Trainer:
Dina Bento
Din orașul:
București
Contribuție curs:
80 lei/persoană
Reduceri:
500 lei/curs complet

Comments are closed.