Baia Mare, Curs: Pilonii Educației copilului tău (I) – Scoala Familiei
Loading Evenimente

« Toate Evenimente

 • Acest eveniment a trecut.

Baia Mare, Curs: Pilonii Educației copilului tău (I)

14 aprilie 18 @ 10:00 - 17:30

120 lei

Comunicarea, Relaționarea, Caracterul, Cooperarea

Primul curs scurt Școala Familiei la Baia Mare atinge cele mai des întâlnite probleme cu care se confruntă părinții: diferențele de abordare cauzate de caracteristicile specifice feminne și masculine, comunicarea, gestionarea conflictelor, educația caracterului, ș.a.m.d..

Astfel, în prima parte a cursului părinții vor participa la 3 ateliere dedicate comunicării și cooperării:

 

 1. Ne creștem diferit fetele față de băieți? – Caracteristici de gen –

Contextul atelierului

Părinții care au și fete și băieți pot observa cu ușurință diferențe între ariile lor de interes, felul în care abordează joaca sau chiar comunicarea.

În învățământul de masă  există clase mixte fete-băieți. Școala nu se complică prea mult cu diferențele dintre copii, fiind foarte puține contexte în care acestea sunt luate în considerare…noi ar trebui să avem asta în vedere?

Obiectivul atelierului

Participanții vor afla informații corecte despre caracteristicile specifice masculine și feminine și vor găsi răspunsuri la întrebări precum:

Cum ar trebui sa ne comportam cu băieții și cum ar trebui să ne creștem fetele astfel încât fiecare dintre ei să poată să se dezvolte armonios și să ducă o viață împlinită?

Care sunt etapele dezvoltării pentru fiecare în parte?

Când se manifestă diferențele cognitive și comportamentale?

Diferențele de la nivel neurologic, fizic  se resfrâng asupra capacității și modului de învățare, de asimilare a informațiilor?

Care sunt acțiunile directe pe care să le avem in vedere ca părinți, ca educatori?

 

 2. Una vorbim, alta ne-nțelegem –

Comunicarea si gestionarea conflictelor din familie

Contextul atelierului

De ce un atelier despre comunicare?

Pentru că de aici, de la o  comunicare deficitară apar neînţelegerile, conflictele, care de multe – de prea multe ori escaladează şi se ajunge la situaţii încordate ce ar fi putut fi evitate dacă s-ar fi cunoscut importanţa unei comunicări constructive. Când comunicăm avem o sarcina dificilă de care adesea nu ne dăm seama şi de aceea de multe o privim cu indiferență, suntem neglijenţi. Trebuie să punem în cuvinte trăiri, sentimente şi pentru asta trebuie să avem grijă  să comunicăm în aşa fel încât celălalt să înţeleagă exact ce vrem să transmitem, să găsim cuvintele potrivite pentru a comunica căci altfel se poate distorsiona și altera mesajul.

Să încercăm  să înţelegem şi să acceptăm că suntem diferiţi şi prin comunicarea noastră să încercăm să zidim relaţiile nu să dărâmăm. Să conştientizăm faptul că interiorul nostru este exteriorizat prin stilul de vorbire.

Obiectivele atelierului

 • Înţelegerea mecanismelor comunicării
 • Înțelegera mecanismelor de formare și manifestare a conflictelor
 • Conştientizarea nevoilor de comunicare
 • Înţelegerea unor reguli de comunicare eficientă pentru îmbunătăţirea atmosferei în familie şi a relaţiilor dintre membri
 • Realizarea unui plan de schimbare a modului de comunicare in familie
 • Soluții de gestionare și rezolvare a conflictelor din familie

 

3. Cu dragoste și sinceritate despre construirea caracterul copiilor noștri

Contextul atelierului

Toți părinții doresc să ofere ceea ce este cel mai bun pentru copiii lor. Aceasta poate să însemne de exemplu copii mai puternici, mai deștepți și de succes (personal și profesional). Educația pentru caracter presupune „efortul deliberat făcut pentru a-i ajuta pe oameni să înțeleagă, să le pese de și să acționeze conform unor valori etice esențiale”. Pentru că atunci când ne gândim ce fel de caracter dorim să aibă copiii noștri, este evident că ne dorim să fie capabili să judece ce este bine și ce este rău, să le pese de ceea ce este bine și să facă ceea ce ei cred că este bine, în ciuda presiunii din afară sau a tentației din interior. Este esențial să putem să ne educăm copiii astfel încât deciziile lor să fie aceleași și când suntem și când nu suntem cu ei. Pentru că tot ceea ce rămâne atunci când copiii sunt nesupravegheați este caracterul.

Obiectivele atelierului

 • Familiarizarea participanților cu conceptelor de caracter și personalitate
 • Prezentarea importanței caracterului în dezvoltarea personală
 • Identificarea perioadei optime pentru formarea caracterului
 • Înțelegerea mecanismelor de formare a caracterului

Formator

Iulia ȚOȚA este căsătorită, mamă a șapte copii între 3 și 19 ani, promovează educația în respectul firescului și a valorilor autentice.
Formator Școala Familiei și organizatoarea taberelor Școala Familiei. Este fondatoarea Complexului Educațional Copil Isteț – grădiniță și after-school și administrează agenția TotaL Comunicare|TLCom.ro cu experiență în publicitate, promovare Out-of-Home media, organizarea de evenimente, producții media, strategie outdoor, grafică și producție publicitară.

Cost de participare

120 lei/ pers/ zi curs (3 ateliere)

Detalii

Data:
14 aprilie 18
Timp:
10:00 - 17:30
Preţ:
120 lei
Eveniment Category:

Organizator

Școala Familiei Baia Mare
Telefon:
0754 828 817
Email:
baiamare@scoala-familiei.ro
Sit web:
www.scoala-familiei.ro

Altele

Trainer:
Iulia Țoța
Din orașul:
București
Contribuție curs:
120 lei/ zi de curs

Loc de întâlnire

Facultatea de Litere Baia Mare
Str Victoriei nr 76
Baia Mare,România
+ Harta Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
Tabara Scoala Familiei