Sebeș: Alimentația sănătoasă – Scoala Familiei
Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Sebeș: Alimentația sănătoasă

16 decembrie 2017 @ 17:00 - 20:00

Tu știi să mănânci sănătos?

Te invităm la atelierul cu tema: „Alimentația sănătoasă” în care vei afla cum să gătești sănătos pentru tine și familia ta!

Statisticile arată că România este pe primul loc în Europa la numărul copiilor aflați la vârsta pubertăţii diagnosticaţi cu cancer şi pe locul trei în ceea ce privește copii bolnavi de obezitate. Cu alte cuvinte, principala cauză de mortalitate în rândul copiilor din România e cancerul iar unul din patru copii români este bolnav de obezitate.

Spre deosebire de copii, în rândul adulţilor români, principala cauză demortalitate o reprezintă bolile cardio-vasculare, iar pe locul 2 este cancerul. De altfel, România se află pe primul loc în Europa la decesul cauzat de bolile cardio-vasculare.

A treia cauză de mortalitate în rândul românilor este dată de bolile aparatului digestiv, un român din patru fiind obez iar un român din doi, supraponderal.

Alimentaţia este principala cauză a acestei statistici îngrijorătoare iar mulţi români mănâncă într-o proporţie mult prea mare alimente care provoacă şi întreţin aceste boli, respectiv: grăsimi nesănătoase, dulciuri în exces, mezeluri, semipreparate, mâncare tip fast-food (cartofii prăjiti), prăjeli, chips-uri, îngheţată, băuturi carbogazoase, băuturi energizante.

Ce au în comun toate aceste produse alimentare:

* sunt toate frumos ambalate

* cu mirosuri îmbietoare

* cu un culorit aprinse

* cu gusturi intense

Dar sunt profund nocive din cauza substanţelor chimice pe care le conţin.

Ce vei afla?

– Informații sistematizate și accesibile despre coloranți, conservanți, antioxidanți, agenții de textură, intensificatorii de gust, macronutrienți și micronutrienți
– Exemple practice despre asocieri corecte între alimente de exemplu nu se combina fructele cu legumele, proteinele cu amidonul, grasimile cu proteinele, proteinele cu fructele dulci si semiacide.
– Propuneri de meniuri sănătoase la micul dejun, prânz și seara ca tu să poți oferi mese mai sănătoase în familia ta.

Detalii

Data:
16 decembrie 2017
Timp:
17:00 - 20:00
Eveniment Category:
Eveniment Tags:
Sit web:
https://www.scoala-familiei.ro/alimentatia-sanatoasa/

Loc de întâlnire

Centrul Cultural ”Sf. Ioan Evanghelistul”
Str. Oașa nr.1-3
Sebeș,

Organizator

Școala Familiei
Telefon:
0722 888 133
Email:
contact@scoala-familiei.ro
Sit web:
scoala-familiei.ro

Altele

Trainer:
Lavinia Bratu
Din orașul:
Timisoara

Comments are closed.