Brașov: Alimentația sănătoasă – Scoala Familiei
Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Brașov: Alimentația sănătoasă

10 iunie 2017 @ 17:00 - 21:00

Tu știi să mănânci sănătos?

Te invităm la atelierul cu tema: „Alimentația sănătoasă” în care vei afla cum să gătești sănătos pentru tine și familia ta!

Statisticile arată că România este pe primul loc în Europa la numărul copiilor aflați la vârsta pubertăţii diagnosticați cu cancer şi pe locul trei în ceea ce privește copiii bolnavi de obezitate. Cu alte cuvinte, principala cauză de mortalitate în rândul copiilor din România e cancerul iar unul din patru copii români este bolnav de obezitate.

Spre deosebire de copii, în rândul adulţilor români, principala cauză de mortalitate o reprezintă bolile cardio-vasculare, iar pe locul 2 este cancerul. De altfel, România se află pe primul loc în Europa la decesul cauzat de bolile cardio-vasculare.

A treia cauză de mortalitate în rândul românilor este dată de bolile aparatului digestiv, un român din patru fiind obez iar un român din doi, supraponderal.

Alimentația este principala cauză a acestei statistici îngrijorătoare iar mulţi români mănâncă într-o proporţie mult prea mare alimente care provoacă şi întreţin aceste boli, respectiv: grăsimi nesănătoase, dulciuri în exces, mezeluri, semipreparate, mâncare tip fast-food (cartofii prăjiți), prăjeli, chips-uri, înghețată, băuturi carbogazoase, băuturi energizante.

Ce au în comun toate aceste produse alimentare:

* sunt toate frumos ambalate

* cu mirosuri îmbietoare

* cu un colorit aprins

* cu gusturi intense

Dar sunt profund nocive din cauza substanțelor chimice pe care le conțin.

Ce vei afla?

– Informații sistematizate și accesibile despre coloranți, conservanți, antioxidanți, agenții de textură, intensificatorii de gust, macronutrienți și micronutrienți
– Exemple practice despre asocieri corecte între alimente de exemplu nu se combina fructele cu legumele, proteinele cu amidonul, grăsimile cu proteinele, proteinele cu fructele dulci si semiacide.
– Propuneri de meniuri sănătoase la micul dejun, prânz și seara ca tu să poți oferi mese mai sănătoase în familia ta.

 

 

Știm că poate îți dorești să vii la atelierele noastre împreună cu soțul, copiii sau bunicii, dar probabil uneori acest lucru nu se poate întâmpla. De aceea venim în întâmpinarea ta și te ajutăm să îi aduci pe toți cei dragi împreună cu tine, pentru că programul nostru se cheamă „Școala Familiei” și vrem ca tu să vii la ateliere cu întreaga ta familie. Iată cum te sprijinim: plătești doar 50 lei și aduci câte persoane vrei! Singura condiție este ca ele să fie din familia ta. Ce poate fi mai simplu de atât?

Detalii

Data:
10 iunie 2017
Timp:
17:00 - 21:00
Eveniment Category:
Eveniment Tags:

Organizator

Școala Familiei Brașov
Telefon:
0731 313 031
Email:
brasov@scoala-familiei.ro
Sit web:
scoala-familiei.ro

Altele

Trainer:
Alina Mustață
Din orașul:
Brașov
Contribuție curs:
50 RON
Reduceri:
vii cu toată familia ta în acest preț
Gratis:
pentru familii dezavantajate

Loc de întâlnire

Asociația Tinerii din Ziua de Azi
str. Căpitan Ilie Birt 23
Brașov,500127
+ Harta Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *