Construind caracterul copilului meu – Scoala Familiei
intrebari-adolescenti
Întrebările delicate ale copilului meu. Sunt pregătit?
4 ianuarie 2018
Gestionarea conflictelor din familie
28 februarie 2018

Construind caracterul copilului meu

București, sâmbătă, 03.03.2018, orele 10.30 – 14.30: 

Când ne-am imaginat viața ca părinți de multe ori ne-am promis, după caz, că vom fi/ nu vom fi precum părinții noștri. Acum, că avem copii, lucrurile au devenit mult mai complexe. Mersul lucrurilor nu ține de o singură persoană, ci și de relația de cuplu, de context, de cât de obosiși suntem….

Reacționăm cum poate nu ne-am dorit, ajungem să facem compromisuri pe care nu le vrem, iar pe deasupra avem parte de presiunea socială a „părintelui perfect”.

În multitudinea de concepte și paradigme disponibile, părinții se simt fie dezorientați, fie vinovați că nu abordează stilul parental corect, că nu reușesc să educe suficient caracterul copilului lor.

De aceea, în cardul acestui curs scurt părinții vor beneficia de 2 ATELIERE special concepute pentru a învăța ce înseamnă fiecare stil parental în parte și ce presupune educația caracterului copilului.

Alături de Grațiela Tulea, participanții vor descoperi care este cel mai potrivit stil parental pentru familia lor și vor putea decide în cunoștință de cauză ce stil li se potrivește cel mai bine.

Care este cel mai bun stil parental pentru a-ți educa copilul?
a) Să îl lăsați să facă tot ce vrea el, fără să interveniți, pentru a nu-l traumatiza?
b) Să stabiliți reguli clare pe care să le aplicați cu dragoste?
c) Să faceți apel la forță și intimidare?

Participând, veți afla informații interesante bazate pe studii științifice despre:

  •  care este rolul autorității în creșterea copiilor
  • câte tipuri de părinți există
  •  care sunt tipurile de educație
  • care sunt beneficiile educației atoritative

În a doua parte a cursului părinții vor primi informaii despre conceptele de caracter și personalitate și rolul pe care îl are caracterul în dezvoltarea personală, care este perioada optimă de formare a caracterului și care sunt mecanismele care stau în spatele acestui proces.

Participând la acest curs, atât dumneavoastră cât și copiii dumneavoastră veți avea, în timp, multiple beneficii atât pe axa dezvoltării cât și a relaționării.

Gratiela Tulea este Președinte al Asociației Scoala Familiei, absolventă a Facultății de Litere și a unui Master în Comunicare. Predă limba franceză la un liceu bucureștean din anul 2003.Este formator acreditat ANC din credința fermă că pentru a avea copii bine educați, e nevoie de părinți implicați și informați.
Mamă a patru fete și a doi băieți, găsește zilnic soluția de echilibru între a fi soție, mamă și profesoară.
Vino la „Dezordinea ordonată a familiei noastre” pentru a afla perspective noi asupra familiei și a „dezordinii” din viața de familie de la Grațiela și alte 2 mame cu specializări în educație și psihologia dezvoltării copilului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *