Buzău, Curs Complet: Pilonii educației copilului tău – Scoala Familiei
curs-timisoara-model-copil
Timișoara, Curs: Tu ești modelul copilului tău!
28 martie 2018
Belgia: Un nou Curs Școala Familiei- Pilonii educației copilului tău
30 aprilie 2018

Buzău, Curs Complet: Pilonii educației copilului tău

În perioada 19 aprilie-31 mai 2018, la Buzău, va avea loc un nou Curs Complet marca Școala Familiei!

Șapte ateliere despre adulți, copii, educație. Despre cum să fim mai buni ca oameni și ca părinți. Căci Școala Familiei este o comunitate unde învățăm despre toate acestea, schimbând atitudini. Când știi cum este ”să fii împreună cu tine însuți”, nu mai e atât de dificil ”să fii împeună cu celălalt”. Și dacă mai schimbi și felul în care privești lucrurile, vei vedea că ceea ce privești se schimbă de asemenea. Suntem, de fapt, o oglindă în care ceilalți se reflectă și ne reflectăm pe noi, la rândul nostru.

Cele șapte ateliere au fost special alese! De-a lungul lor, vom vorbi despre:

  • caracteristicile masculine și feminine – Ne creștem diferit fetele față de băieți? – 19 aprilie 2018;
  • puterea extraordinară a comunicării empatice și despre cum ar fi mai bine să gestionăm conflictele – Una vorbim, alata ne-nțelegem – 26 aprilie 2018;
  • delicata problemă a autorității parentale – Unde începe și unde se termină autoritatea părinților în relația cu copiii? Găsirea echilibrului – 3 mai 2018; ce înseamnă a pune (și nu a impune) limite pentru siguranța și dezvoltarea optimă a copiilor
  • hrana familiei – Sănătatea în bucate. Despre alimentația sănătoasă – 10 mai 2018;
  • dependență ca problemă fizică și emoțională – Liniștim copilul cu tableta sau îi luăm tableta ca să îl liniștim? Formarea dependențelor la copii și tineri – 17 mai 2018;
  • impacul major al mesajelor mediatice asupra mintii copiilor – Mesajele media și detoxifierea digitală – 24 mai 2018, prilej care, sperăm noi, să ne ajute să conștientizăm că doar iubirea este antidotul adicțiilor de orice fel și că menirea noastră în viață este aceea de a crea conexiuni semnificative și profunde cu semenii noștri.
  • educarea caracterului – Cu dragoste și sinceritate despre cum construim caracterul copiilor noștri – 31 mai 2018,  pentru că ne dorim copii care să fie capabili să judece ce este bine și ce este rău, să le pese de ceea ce este bine și să facă ceea ce cred ei că este bine, în ciuda presiunii din afară sau a tentației din interior. Pentru că este esențial ca deciziile lor să fie aceleași și când suntem și când nu suntem cu ei.

Dincolo de atât de dezbătutele tehnici de parenting, există un pui de om cu dorințe, nevoi, voință și visuri proprii, care se bazează pe noi, adulții ce gravităm în jurul lui, că îl vom ajuta să crească și să se dezvolte cât mai frumos cu putință. Și, atâta timp cât suntem jumătate din orice relație, avem jumătate de responsabilitate pentru construirea și menținerea ei.

Mulțumim pe această cale partenerilor noștri locali cu ajutorul cărora putem oferi acest curs la un cost de participare simbolic: 110 lei/ persoană! 

Carmen Violeta Iosifescu – coordonator de proiect Buzău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *