Bullying și cyberbullying. Nu-ți lăsa copilul să fie victimă! – Scoala Familiei
Gestionarea conflictelor din familie
28 februarie 2018
București. Conferință: Sănătatea din bucate
22 martie 2018

Bullying și cyberbullying. Nu-ți lăsa copilul să fie victimă!

București, duminică 11.03.2018, ora 15.00 

Fenomenul Bullying este atât de des întâlnit în ziua de azi, în atât de multe forme: agresivitate verbală, fizică sau cyberbullying și  multe altele, încât uneori soluțiile par foarte greu de găsit. 

Victimele, martorii și agresorii ajung să acumuleze multe emoții puternice, negative, să resimtă stări puternice de anxietate, lipsă de control, depresie,  furie, neputință, demotivare… Iar de cele mai multe ori agresorii sunt victime la rândul lor. Mai trist este faptul că de foarte multe ori nici victimele, nici martorii și nici agresorii nu beneficiază de servicii de specialitate.

Conform datelor UNICEF, România este pe locul I în Europa la numărul de elevi cu vârsta între 11 și 15 ani care agresează alți colegi.Mai mult, studiile Salvați Copiii arată că 1 din 4 copii este umilit în mod repetat în fața colegilor în școlile romanesti.

Auzim deseori de copii anxioși, dependenți (de tablete sau dulciuri), furioși sau predispuși la comportamente extreme, precum fuga de realitate sau chiar suicid. Tachinări precum – ”Aragaz cu patru ochi”, ”balenă”, ”urâtule”, izolarea unui copil – ”Nu mai vorbiți cu ea!”, deposedarea de bunuri prin forță, sau chiar agresiunile fizice, toate aceste comportamente intră sub aceeași denumire umbrelă – Bullying.

La cursul nostru, ne propunem să întelegem în primul rând ce înseamnă cu adevarat termenul de bullying, cauzele care duc la un astfel de comportament și cum putem gestiona atât copiii care manifestă un astfel de comportament dar și pe cei care primesc un asemenea tratament.

Haideți să răspundem la:

  • Care este cea mai nocivă dintre toate aceste forme?
  • Care sunt efectele pe termen scurt și cele pe termen lung ale acestor manifestări?
  • Sunt acesteefecte la fel pentruagresor, victima sau martor?
  • Cât, când și cum putem noi să intervenim în calitate de parinți sau de cadre didactice?
  • Putem avea acțiuni de prevenție pentru copii noștri?
  • Ce să le recomandăm copiilor care se confruntă cu aceste situații zilnic?

Vino alături de psihoterapeutul Maria Magdalena Chipon și află ce poți face astfel încât să întărești comportamentul sănătos al copilului tău în relația cu ceilalți copii! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *