București. Conferință: Sănătatea din bucate – Scoala Familiei
Bullying și cyberbullying. Nu-ți lăsa copilul să fie victimă!
28 februarie 2018
București, Curs Complet: Părinți pregătiți, familii fericite
26 martie 2018

București. Conferință: Sănătatea din bucate

Tentații, marketing, arome identic naturale sau pur și simplu dorința permanentă pentru un anume gust, ori de un anume produs – oare au toate acestea ceva în comun cu nevoile și hrana corpului, cu starea de sănătate sau cu vitalitatea?

Suntem activi, ancorați în cotidian și jonglăm cu nenumărate roluri ținându-le într-un echilubru dinamic pentru a realiza ceea ce este important pentru noi și familiile noastre. Dezvoltare personală, familie, carieră, viitorul copiilor, sănătate, poate relaxare activă, sunt toate paliera ale vieții în care investim resurse nenumărate, în special timp și energie.

Dar de unde ne luăm energia? Cafea? Dulciuri? Funcționăm „pe aburi” și tragem de noi? De la sală? Din hrană?…

Cumva, pare că funcționăm.

… Asta până când începem să cedăm. Gastrită, ulcer, hiperensiune arterială, boli coronariene, răceli dese, diabet, AVC-uri, probleme orale, probleme imunitare, oboseala cronică, luarea în greutate sunt o parte din semnalele de alarmă care ne strigă că avem nevoie de ceva mai bun pentru noi și pentru familia noastră. Avem nevoie de un mod de viață mai structurat și de o hrană cu adevărat… hrănitoare.

Vă invităm joi, 26.04.2018, la ora 18.30 alături de dr biolog Lavinia Melania Bratu și de trainerul Dina Bento, blogger la mamipetocuri.ro, la o conferință despre Sănătatea din bucate și modul în care putem să o accesăm.

Împreună cu formatorii Școala Familiei participanții vor descoperi răspunsuri la întrebări ca:

  • Ce este cu adevărat dieta? Ce este hrana?
  • Ne amintim de ce mâncăm?
  • Putem avea o alimentație simplă și, în același timp, sănătoasă?
  • Putem vorbi de o îndepărtare nefirească de produsele simple, naturale și hrănitoare din alimentația noastră?
  • Este posibil să petrecem mai puțin de o oră pregătind o masă sănătoasă și gustoasă?
  • Ce se întâmplă de apar atât de multe diete și atât de multe dezechilibre, în același timp?
  • Unde este echilibrul între plăcerea mâncării și programele de sșăbit?
  • Cum putem preveni apariția și dezvoltarea afecțiunilor prin hrană?
  • Hrana poate fi un medicament?

„Vă propunem să vorbim despre lucruri simple, despre hrana integrală și susținem menținerea stării de sănătate și prosperitate printr-o înțelegere în amănunt a hranei noastre. Haide să ne cunoaștem și să aducem claritate în acest subiect atât de cercetat în ultimul timp!

Iar sănătatea, frumusețea și împlinirea noastră să aibe suport, așa cum e firesc, și în farfuria noastră!”

Lavinia Bratu & Dina Bento

Lavinia Melania Bratu, dr. biolog, terapeut medicină complementară și alternativă-consilier nutriție, formator și speaker motivațional ”Stil de viață sănătos și echilibrat”. Editor, autor a două cărți: „Dietetica –  o nouă filosofie de viață  – Despre schimbare, simplitatea, sănătate” – vol. 1 și „Hrană pentru minte, suflet și viață” – vol.2. În mijlocul oamenilor, mereu înconjurată de copii și părinți, parcurge întreaga sa activitate cu seninătate și încredere în bine. ”Misiunea mea personala?  Să cresc printre oameni și să împărtășesc cu ei echilibrul, cumpătarea, înțelegerea, cunoașterea, bucuria și recunoștința acestui DAR numit VIAȚĂ.”

Dina Bento este asistent social și manager de resurse umane, are o experiență de 15 ani în domeniul social.  Este mamă a doi copii, încurajează și scrie despre familie și importanța acesteia în educația și dezvoltarea normală a copilului prin metode blânde de lucru pe blogul său personal mamipetocuri.ro. Este preocupată de un stil de viață sănătos și o alimentație adecvată, susținând formări pe această temă în cadrul programului Școala Familiei.

Cost de participare: 70 lei/ persoanăLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *