Ateliere Școala Familiei pentru profesori la Școala Gimnazială nr. 17 Galați – Scoala Familiei
Căutăm formator în Brașov!
9 martie 2017
Lansăm Școala Familiei în Belgia!
24 martie 2017

Ateliere Școala Familiei pentru profesori la Școala Gimnazială nr. 17 Galați

Școala Familiei Galați derulează un parteneriat cu Școala Gimnazială nr. 17 Galați, prin care va susține un Curs complet Școala Familiei pentru cadrele didactice din școală. Acestea vor afla despre Caracteristici masculine și feminine pentru o mai corectă împărțire a sarcinilor între fete și băieți la ore, Formarea și importanța atașamentului la copii, Comunicarea în Familie, Formarea dependențelor la copii și adulți, Stilurile parentale care au un efect direct asupra comportamentului elevului, Educație pentru caracter care nu se mai face în școli de foarte mulți ani, Alimentația pentru sănătate unde vor afla care este sursă stărilor de agitație a elevilor, Gestionarea conflictelor, Adolescenta cu bucuriile și problemele ei, astfel cadrele didactice vor putea identifica anumite probleme la preadolescentii din școală și comunica părinților atât simptomele cât și câteva soluții, Efectele ecranelor și detoxifierea digitală, cireașa de pe tort, problema cea mai spinoasă a acestor zile.

Aceste teme îi vor ajuta atât în relația cu elevii la ore cât și cu părinții pe care îi vor putea orienta mai bine în cadrul orelor de dirigenție sau în consultațiile de 1:1. Per total, îi ajută să înțeleagă mecanismele comunicării eficiente școală-familie- copil, să regleze această relație în beneficiul copiilor.

Atelierele au început pe data de 15 martie 2017 și se vor desfășura pe o perioadă de 3 luni, până la data de 14 iunie 2017. În acest program sunt implicate 20 cadre didactice.

 

Câteva gânduri despre proiect

  • Participând ca mamă la unele module ale Şcolii Familiei, am considerat informaţia prelucrată în acest spaţiu este una de o calitate înaltă, actuală şi aplicabilă. Aspectul experential al acestor întâlniri este cel care încurajează mult implementarea exerciţiilor de educaţie cu toate vastele şi complexele sale faţete.Ca profesor şi manager de instituţie şcolară, cunoscând crizaacută a interacţionărilor din interiorul triadei părinte, copil, şcoală, am considerat, împreună cu un grup extraordinar de colegi, implicarea noastră trebuie cunoască un nou nivel. Pentru început, dezvoltăm aceste abilităţi la nivel de grup profesoral, cu aplicaţie concretă pe actul didactic şi pe relaţionarea cu familiile copiilor, iar din toamnă deschidem porţilepărinţilor pentru a accesa aceste module cu adevărat revelatoare. Şcoală Gimnazială Nr.17 Galaţi este prima instituţie de educaţie la nivel naţional care primeşte acest curs în interiorul sau, mânată fiind de conceptul educaţional care ne este ghid: RĂBDARE, DRAGOSTE, ÎNCREDERE PENTRU ELEVII NOŞTRI!
    prof. ANCA BARBU
    Directorul Şcolii Gimnaziale Nr.17 Galaţi

Comments are closed.