Agresivitatea tinerilor și adolescenților în mediul virtual – Scoala Familiei
Formatorii Școala Familiei, voluntari la AFI HUB PROEDUS – Te conectează la educația viitorului!
4 februarie 2021

Agresivitatea tinerilor și adolescenților în mediul virtual

 

Studiile arară că tinerii noștri și-au mutat agresivitatea din viața reală în mediul virtual, unde este mult mai greu de identificat și intervenit.

Fetele, în general, petrec mult timp pe grupuri de socializare unde atacă alte fete din viața lor, scot în evidență orice aparent defect fizic, ceea ce înfiripează complexe ale imaginii de sine la orice persoană expusă la aceste discuții. Teama de a fi atacată, respinsă, îndepărtată, neglijată, apare mult mai des la gândul că celelalte se vor întâlni fără tine și vei deveni subiect de discuție.

Băieții, cel mai adesea, se pierd în jocuri, dar în același timp își pierd competențele sociale, încep să aibă temeri serioase că ar putea face față exigențelor unei relații față în față cu o fată. Își pun la îndoială puterea de a păstra interesul unei fete dincolo de mediul online și în cazul lor, dificultatea crește prin reticența de a vorbi despre aceste temeri. Este știut că gândurile care ne sperie, se liniștesc atunci când ne facem curaj să le împărtășim celor în care avem încredere. Dar în mediul virtual e dificil să dai glas temerilor tale, chiar și în discuțiile cu prietenii cei mai apropiați.

Ce soluții există?
– un mentor bun. O persoană de încredere pe a cărei experiență și înțelepciune să te poți baza în momentele de cumpănă
– temperarea propriului comportament. Cu cât modul tău de a te purta cu ceilalți este mai echilibrat, cu atât vei câștiga relații de mai bună calitate.
– cultivă cât mai multe relații în mediul real. Vei avea mai multă încredere în tine, în aptitudinile tale și în prietenii apropiați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *